Илон Мъск неведнъж ни е доказвал, че каквото си науми, успява

...
Илон Мъск неведнъж ни е доказвал, че каквото си науми, успява
Коментари Харесай

Как ще изглежда Марс според Илон Мъск

Илон Мъск неведнъж ни е доказвал, че каквото си науми, съумява да го реализира. Безспорно най-смелият му план е този за колонизирането на Марс. Той ще му отнеме и най-дълго време и най-вече средства, само че и тук милиардерът демонстрира забележителна съобразителност и поредност.

От това, което знаем към този момент за Марс, изводът е, че изискванията там не са подобаващи за нас, хората. А Мъск счита да изпрати първите заселници през 2050 г. и към този момент има подготвен проект за деяние, най-малко в началото.

Преди време той искаше да взривява ледените шапки на Червената планета, само че в този момент е стигнал до по-хитро решение. В Twitter милиардерът показа концепцията си за изграждане на " самодостатъчен " град със стъклени куполи и напълно следена среда, в която първите заселници на Марс да могат да оцелеят.

Той е изцяло наясно, че трансформирането на Червената планета по този начин, че да замязя на нашата, ще бъде прекомерно дълъг и прекомерно комплициран развой. На него пък не му се чака толкоз и желае да бъде жив очевидец и участник в колонизирането. Особено на фона на разколебаващите изказвания на учените, че на Марс няма по какъв начин да има подобаваща атмосфера, тъй като няма задоволително въглероден диоксид.

Всъщност концепцията на Мъск за стъклените куполи на Марс датира от преди пет години, когато за пръв път ги загатва. Тогава той счита, че структурите от въглеродни нишки могат да се употребяват за основаването на геодезични куполи, до момента в който дроиди миньори копаят подземни пещери, предава Men`s Health.

Наскоро пък създателят на SpaceX показа плана си за град на Марс, който да може да оцелее, даже да загуби връзка със Земята. По думите му, един изцяло самоиздържащ се град ще се нуждае от около милион поданици и ще изисква милион тона товари. А за тяхното превозване несъмнено ще му би трябвало нов галактически транспортен съд.

В момента галактическата компания работи по следващото си потомство ракета за многократна приложимост, наречена Starship. Тя е проектирана да превозва 150 тона или 100 души в орбита и с опция за презареждане в Космоса. А мощният му мотор Raptor Vacuum е особено планиран да работи в изискванията на ваккум и да употребява горива, които могат да бъдат рафинирани на Марс.

Според Мъск първата доставка на Червената планета би трябвало да е оборудване за създаване на станция за зареждане с гориво на повърхността. А първите задачи на Starship с екипаж могат да започват още през 2026 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР